ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

gas nebular

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 3

En un principi, tot el carboni del gas nebular estava en forma de monòxid de carboni; la resta del gas nebular estava dominat per hidrogen molecular i heli, amb petites quantitats d’altres molècules, com ara aigua, amoníac i sulfur d’hidrogen, a més del monòxid de carboni, en una proporció aproximada H2:CO:H2O:NH3:H2S ~ 103:1:1:0,25:0,05.




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 3

En aquestes condicions, varen poder tenir lloc reaccions en fase heterogènia entre els components del gas nebular sobre les partícules sòlides presents a la nebulosa que podrien haver actuat com a catalitzadors i originar així les molècules orgàniques que hi ha, com a mínim, en les condrites carbonàcies.




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 3

La possibilitat d’enverinament de les partícules metàl·liques pel H2S present al gas nebular també s’ha estudiat experimentalment, i s’ha vist que en condicions nebulars no només aquesta no té lloc sinó tot el contrari, el sofre té un efecte promotor en la reacció i a més es formen tiols.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons